Professionele wifi netwerken

Mede dankzij de komst van tablets en het Bring Your Own Device (BYOD) principe is het steeds belangrijker om over een goed werkend wifi netwerk te beschikken. Voor het aanleggen van professionele wifi netwerken werken wij met de apparatuur van Ruckus.

 

Wat zijn de voordelen van Ruckus?

 

Ruckus kent de volgende voordelen ten opzichte van andere aanbieders:

 

  • De technologie van Ruckus zorgt ervoor dat er minder signalen in de lucht zijn. Dit door het terug schroeven van vermogens en uitschakelen van antennes waar geen dekking noodzakelijk is;
  • Beste performance. Dankzij technieken als ChannelFly en BeamFlex ontwijken de accesspoints automatisch WLAN-interferentie. Dit zorgt altijd voor de beste wifi performance;
  • Eenvoudige implementatie. Eenvoudig en snel te installeren, te configureren en uit te breiden;
  • Voordelig. Ruckus biedt meer features en functionaliteiten ten opzichte van andere fabrikanten, terwijl er voor een netwerk vaak minder accesspoints benodigd zijn.
     

Hoe gaat het in de praktijk?

 

Zodra een school behoefte heeft aan een professioneel wifi netwerk wordt ten eerste om een plattegrond van de school gevraagd. Aan de hand hiervan wordt bepaald of een nulmeting noodzakelijk is. Een nulmeting kan overigens altijd uitgevoerd worden en heeft als meerwaarde dat men een garantie verkrijgt zodra het advies vanuit de nulmeting opgevolgd wordt.

 

Vanuit de plattegrond of de nulmeting wordt een offerte opgesteld voor en zodra dit akkoord is kunnen de werkzaamheden worden ingepland.

 

Heeft u behoefte aan een professioneel wifi netwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!